Registratie van paarden door middel van irisscan

Onderzoeksdoel:

Het vinden van een nieuwe registratiemethode bij paarden door middel van de irisscan

Onderzoeksresultaat:

Een nieuwe manier om paarden te registreren, door middel van een irisscan bij paarden. Er zijn verschillende manieren waarop paarden de afgelopen jaren geregistreerd zijn, door middel van tatoeages, brandmerken, een beschrijving in het paspoort en de chip. Met de komst van de irisscan bij paarden kunnen paarden op een rustige en identieke manier geregistreerd worden.

Onderzoeksopzet:

Global Animal Management Inc, een dochtermaatschappij van Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft recentelijk onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van de irisscan bij paarden. Het onderzoek wordt verricht door Sarnoff Corporation, die de eerste draagbare irisscan voor paarden zal ontwikkelen en daarnaast een systeem zal moeten ontwikkelen voor de registratie van de irisscan van paarden. Een zwak infrarood licht schijnt in het oog van het paard en scant de iris, vervolgens wordt de data in een systeem verwerkt.

Extra informatie:

Bij humane registratie wordt de irisscan al langere tijd gebruikt. Op vliegvelden worden passagiers geregistreerd en gecontroleerd door middel van irisscans, dit ter vervanging van een paspoort. Een irisscan is, net als een vingerafdruk, per individu verschillend en uniek. Een tatoeage kan vervagen na een aantal jaar, een chip kan gaan zwerven in het paard en de beschrijving in het paspoort kan nagemaakt worden. De irisscan zal zo ontwikkeld moeten worden dat zelfs bij een bewegend paard de scan gemaakt kan worden. Daardoor kan er op een minder stressvolle manier een paard geregistreerd worden.

Bron:

Equine Science Update, reports of the World of equine research.

Comments are closed.